Řidič pod vlivem drog boural, hledali ho i zlínští policisté

11.01.2023 13:59

KROMĚŘÍŽ - Krátce po desáté hodině večer v úterý 10. ledna zastavili policisté Obvodního oddělení Kroměříž v ulici Spáčilova vozidlo Škoda Octavia.
„Když šla hlídka k autu, tak se řidič rozjel a začal ujíždět do ulice Obvodová. Policisté mu nadjeli, řidič začal couvat, narazil do dvou zaparkovaných vozidel, která pak vlivem nárazu poškodila další dvě. Na poškozených vozidlech vznikla škoda za více jak 200 tisíc korun.
Po nehodě ze škodovky vysedl a začal utíkat. Ukryl se za zaparkovaným vozidlem. Hlídka muže pod hrozbou namířené střelné zbraně zadržela,“ uvedla Barbora Balášová, policejní mluvčí.
Policisté podrobili zadrženého testu na drogy, který byl pozitivní. Lustrací navíc zjistili, že má blokaci řidičského oprávnění a je v pátrání.
„Třicetiletý muž byl v hledáčku policistů ze Zlína. Putoval tedy do tamní policejní cely. V minulosti se dopustil trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky vězení,“ dodala mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZK