Řidič ovlivněný alkoholem kruhový objezd nezaregistroval a projel jím rovně

14.03.2022 15:02

OTROKOVICE – Téměř dvě promile alkoholu nadýchal osmatřicetiletý řidič osobního automobilu, který dnes ve dvě hodiny ráno havaroval na kruhovém objezdu v Otrokovicích v ulici Letiště.
„Řidiče odvezli záchranáři do nemocnice, rozsah jeho zranění zatím není jasný. Škodu, která v souvislosti s havárií vznikla, policisté vyčíslili na pětapadesát tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
„Silně podnapilý muž zřejmě nezahlédl kruhový objezd a projel jím rovně přes travnatou plochu. Přitom narazil nejprve do dopravní značky, poté do oplocení pozemku a nakonec se s vozidlem převrátil na bok.Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 1,79 promile alkoholu. Řidič policistům potvrdil, že alkohol pil v době od šesti do osmi hodin večer,“ informovala policejní mluvčí.
Při kontrole řidič nepředložil doklady od vozidla ani řidičský průkaz. Policisté v dostupných evidencích zjistili, že vozidlo je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, platnost technické prohlídky skončila před více než měsícem.
„Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorového vozidla,“ dodala Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa nehody: Policie Zlínského kraje