Řidič nadýchal přes čtyři promile a hrozí mu vězení

02.03.2021 14:11

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Přes čtyři promile alkoholu v dechu naměřili včera navečer ve Vsetíně, nejprve městští strážníci a poté dopravní policisté, třicetiletému řidiči. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až roční trest odnětí svobody.
„Na silně opilého muže za volantem Škody Octavie upozornil po sedmé hodině večer všímavý občan, který zavolal na linku městské policie. Strážníci po zjištění výše hladiny alkoholu v dechu řidiče, která se vyšplhala na 4,31 promile, přivolali na místo z důvodu podezření ze spáchání trestného činu státní policisty. Kolegové ze vsetínského dopravního inspektorátu řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ sdělila krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.
Asi o hodinu a půl později přijali policisté na lince 158 oznámení, že silně opilý řidič znovu usedl do vozidla a snaží se odjet. „Hlídka vyjela neprodleně na místo a řidiče za použití výstražných světel a nápisu STOP zastavila. Tentokrát mladý muž za volantem nadýchal 4,17 promile. Policisté ho zadrželi a odvezli na policejní služebnu a následně do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži,“ uzavřela policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ