Řidič Mercedesu narazil do stojícího autobusu a pak i do vozidla v protisměru

28.06.2023 15:46

NEZDENICE – Zraněním tří osob a škodou za 2,2 miliony korun skončila dnešní dopravní nehoda dvou osobních automobilů a autobusu v Nezdenicích na Uherskohradišťsku.
„K nehodě došlo v 9.20 hodin. Se zraněním převezli záchranáři do nemocnic tři osoby. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Vozovka byla obousměrně uzavřena. Dopravu odkláněli policisté na objízdné trasy,“ informovala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Jednapadesátiletý cizinec, který řídil vozidlo Mercedes, jel ve směru od Uherského Brodu na Bojkovice. V obci Nezdenice narazil zezadu do autobusu stojícího na zastávce, náraz ho odhodil do protisměru, kde se střetl s vozidlem Kia, které řídil padesátiletý cizinec.
„Informaci o dopravní nehodě autobusu a dvou osobních aut v Nezdenicích, přijalo naše operační středisko v čase 9:24. Na místo vyjely posádky z výjezdových základen v Suché Lozi, Slavičína, Uherského Brodu a lékařská posádka z Uherského Hradiště. Na místě nehody jsme v rámci přednemocniční neodkladné péče ošetřili tři osoby, které utrpěly středně vážná zranění. Po jejich zajištění jsme dva pacienty převezli na traumatologické oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně a jednoho předali zdravotníkům v traumacentru Uherskohradišťské nemocnice,“ sdělila Gabriela Netopilová Sluštíková, tisková mluvčí krajských zdravotnických záchranářů.
„Dechové zkoušky byly u všech řidičů negativní, u řidiče Mercedesu byl negativní i test na drogy. Se zraněním převezli záchranáři do nemocnice řidiče Mercedesu, spolujezdkyni z vozidla Kia a jednu cestující z autobusu, v němž cestovalo 10 osob včetně řidiče,“ dodala mluvčí.
Škodu na dopravních prostředcích vyčíslili policisté na 2,2 milionů korun. Veškeré okolnosti této nehody prověřují dopravní policisté ze Zlína ve spolupráci s dopravními policisty z Uherského Hradiště.

Vlastimil Langer
Zdroj: Police ČR, ZZS Zlínského kraje
Foto z místa nehody: Policie ČR