Řidič kamionu po střetu s autobusem od nehody ujel

03.03.2023 11:03

UHERSKOHRADIŠŤSTKO - Nehoda kamionu s autobusem ve čtvrtek 2. března večer zapříčinila těžké zranění cestující ženy, kterou do nemocnice transportoval vrtulník. Řidič kamionu ani nezastavil a ujel, nakonec skončil v policejní cele. Policisté nehodu i nadále šetří.
„Včera před desátou hodinou večerní přijalo operační středisko policie oznámení o dopravní nehodě na komunikaci u Bystřice pod Lopeníkem, kde došlo k bočnímu střetu protijedoucích vozidel, nákladního automobilu a autobusu,“ informoval dnes policejní mluvčí Radomír Šiška.
Devětapadesátiletý řidič náklaďáku po střetu nepovažoval za nutné zastavit a pokračoval dál v jízdě ve směru na Uherské Hradiště. „Autobus převážel čtyřicet cestujících. Jednu ženu s těžkým zraněním transportovala letecká služba do nemocnice. Další osoba utrpěla lehké zranění,“ sdělil policejní mluvčí.
„Od 22. hodiny zasahovaly u nehody čtyři jednotky hasičů. Velitel zásahu povolal autobus HZS Zlínského kraje, do kterého nastoupili cestující z havarovaného autobusu, který je odvezl do náhradního ubytování obce Bystřice pod Lopeníkem,“ uvedla Lucie Javoříková, krajská tisková mluvčí hasičů.
Řidič kamionu, cizí státní příslušník, se po několika hodinách vrátil na místo nehody. Policisté jej po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi a umístili do policejní cely.
Od dnešních ranních hodin je komunikace již plně průjezdná.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje a HZS

Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje