Řidič jel pod vlivem alkoholu, drog a bez řidičského průkazu

06.08.2022 08:18

KROMĚŘÍŽSKO – Případ muže, který se při silniční kontrole vydával za svého bratra, je uzavřen. Podvodníkovi hrozí několik let vězení a pokuta.
„V polovině dubna letošního roku zastavili policisté Obvodního oddělení Holešov sedmatřicetiletého muže ve vozidle Volkswagen Polo. Při dechové zkoušce mu přístroj naměřil 0,22 promile. Pozitivní byl i test na drogy, který vykázal užití amfetaminu, metamfetaminu a kokainu. Řidič se k užití návykových látek doznal, ale odmítl se podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Další jízdu muži policisté zakázali, řidičský průkaz nezadrželi, jelikož jej kontrolovaný nepředložil. Ani nemohl, protože mu jej zadrželi olomoučtí policisté pár dní před tímto incidentem,“ vrátila se k případu policejní mluvčí Barbora Balášová. Za takové jednání hrozí muži pokuta, ve výši minimálně 25 tisíc korun a zákaz řízení na nejméně jeden rok.
„Falešný řidič je navíc podezřelý z trestného činu poškození cizích práv. Při silniční kontrole nepředložil žádné osobní doklady a úmyslně se vydával za svého bratra. V důsledku čehož byl jeho bratr oznámen správnímu orgánu. A následně mu byla uložena pokuta a zákaz řízení na jeden rok. Poškozený muž musel situaci řešit a pomocí opravných prostředků se bránit.
Za trestný čin poškození cizích práv teď jeho bratrovi hrozí až dva roky vězení,“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ