Řidič chtěl policistům utéct, nadýchal a nerespektoval zákazu pobytu

22.03.2022 11:37

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE – Ze tří trestných činů podezírají zlínští policisté dvaatřicetiletého cizince, který se chtěl vyhnout dopravní kontrole a uprchl do areálu firmy v Otrokovicích. Policistům ale neutekl a teď mu hrozí vězení.
„Další honičku s řidičem vozidla zažili policisté na Zlínsku v neděli 20. března ráno v Otrokovicích. V 8.30 hodin zastavovali za pomoci výstražných znamení na vozidle řidiče Peugeotu, který upoutal jejich pozornost tím, že vjel do ulice označené dopravní značkou Zákaz vjezdu. Řidič sice na výzvu k zastavení zareagoval, ale po zastavení vyběhl z auta a chtěl hlídce uniknout. Policisté se za ním vydali nejprve vozidlem, ale když jim zmizel v areálu firmy, vůz zaparkovali a řidiče chtěli dostihnout,“ popsala událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Když muž uviděl, že je mu hlídka v patách, vyčerpaný svým fyzickým výkonem se nakonec schoval pod zaparkované vozidlo v areálu firmy v Otrokovicích.
„Policisté ho z jeho skrýše vytáhli, zajistili a dovedli k vozidlu. Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 1,74 promile alkoholu. Lustracemi muži zákona zjistili, že tohoto dvaatřicetiletého cizince jejich kolegové z cizinecké policie vyhostili z území České republiky již před více než rokem, takže na našem území pobýval nelegálně. Vozidlo, v němž jel, nebylo jeho. Záhy vyšlo najevo, že si ho bez dovolení vypůjčil od známého, s nímž večer předtím popíjel alkohol,“ upřesnila mluvčí.
Podnapilý řidič skončil v policejní cele. Kriminalisté mu včera odpoledne ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání hned tří trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci. „V případě odsouzení hrozí tomuto cizinci trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz řízení motorových vozidel a vyhoštění z České republiky,“ dodala Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Foto: Archiv SNZ