Revolution Train: do Rožnova míří protidrogový vlak

05.12.2021 08:42

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Do Rožnova pod Radhoštěm opět zamíří protidrogový vlak. Revolution Train zastaví na rožnovském vlakovém nádraží v pondělí 6. prosince. Dopoledne ho navštíví žáci základních škol z mikroregionu a zhruba od 15.30 hodin do 18.00 bude vlak otevřen také pro širokou veřejnost.
„Prohlídky vlaku jsou pro všechny žáky i veřejnost zdarma. Minimální věk návštěvníků je 10 let. U dětí mezi 10. a 12. rokem je nutný doprovod rodičů. Revolution Train je speciálně upravená a vybavená vlaková souprava, která poukazuje na hrozby závislosti na drogách a v interiéru návštěvníci prochází 5D projekcí,“ informovala tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková  
Pro žáky základních škol z Rožnova a také mikroregionu Rožnovsko bude v rámci projektu Revolution Train připravena speciálně vybavená vlaková souprava. „V jejím interiéru návštěvníci prochází 5D projekcí, která ukazuje hrozby závislostí na návykových látkách a vede návštěvníky k zamyšlení o hodnotě lidského zdraví. Celý interaktivní program je zacílen na lidské smysly a je využíván jako unikátní vzdělávací nástroj ke zvýšení funkční protidrogové prevence mládeže,“ řekla Martina Novosádová z realizačního týmu projektu MAP+, který jízdu protidrogového vlaku na Rožnovsku zajišťuje.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm