Resort Valachy zve na dětské závody, kurz pečení frgálů i besedu s Czendlikem a Kopeckou

05.01.2023 10:17

VELKÉ KARLOVICE – Lyžařské závody pro děti, ale i kurzy pečení frgálů nebo tříkrálové posezení se Zbigniewem Czendlikem a Martinou Viktorií Kopeckou: to vše chystá na příští dny Resort Valachy Velké Karlovicích.
„Tím hlavním, co nyní návštěvníky láká do Velkých Karlovic, je vedle wellness především lyžování. I přes oteplení je na sjezdovce Horal stále zhruba 50 centimetrů sněhu a lyžuje se denně od 8:30 do 17 hodin. V provozu je i Lyžařská škola Razulák. V neděli 8. ledna se chystá první ze série dětských lyžařských závodů O pohár strašidýlka Razuláka. Slalom se jede ve třech věkových kategoriích, registrace probíhá od 11:30 v kanceláři lyžařské školy a samotný závod začíná ve 13 hodin,“ informovala Martina Žáčková, tisková mluvčí Resortu Valachy Velké Karlovice.
Už dnes hostí Spa hotel Lanterna dvě populární osobnosti církevního světa – kněze Zbigniewa Czendlika a farářku Martinu Viktorii Kopeckou. Posezení s besedou ve Spa hotelu Lanterna pod názvem Večer (před)tříkrálový bude věnováno církevním tradicím od Dušiček až po Hromnice, součástí bude i ochutnávka jídel podle knihy Vánoční tradinář, jehož je Martina Viktorie Kopecká spoluautorkou.
„O víkendu si přijdou na své milovníci vaření a pečení všeho věku. V sobotu 7. ledna je připraven Kurz pečení pizzy (nejen) pro děti v hotelu Galik, v neděli 8. ledna se na stejné místě koná populární Kurz pečení valašských frgálů.Na obě akce jsou ještě volná místa,“ doplnila informaci o nejbližších akcích Martina Žáčková.
Také další období bude bohaté na různé akce. Během zimní sezóny se chystá například testování skialpů, běžkařský závod Noční stopa Valachy, degustační večer s vinařem Janem Stávkem ve Spa hotelu Lanterna nebo oblíbená Maškarní lyžovačka na Horalu k zakončení lyžařské sezóny.

Více na www.valachy.cz/akce
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Resort Valachy Velké Karlovice