Resort Valachy vstupuje do letní sezóny s rekonstruovanou Lanternou a dalšími novinkami

01.07.2022 09:48

VELKÉ KARLOVICE – S několika novinkami vstupuje do letní turistické sezóny Resort Valachy Velké Karlovice. „Po částečné rekonstrukci se od července opět otevírá Spa hotel Lanterna, jenž letní hosty překvapí novou venkovní terasou či komfortnější restaurací. Rozšířila se nabídka venkovních aktivit a chystají se nové doprovodné akce. Největším lákadlem letních pobytů zůstávají i letos wellness centra, lekce jógy pod širým nebem a pestrá nabídka aktivit pro celou rodinu,“ dělila Martina Žáčková, tisková mluvčí Resortu Valachy.
Spa hotel Lanterna, jenž byl kvůli rekonstrukci víc jak čtvrt roku zavřený, připravil k obnovení provozu na 1. červenec degustační večer s Pavlem Sapíkem, šéfkuchařem Terasy U Zlaté studně. „Věříme, že zejména nová terasa významně zvýší atraktivitu hotelu a jeho návštěvnost. Komfort pro hosty jsme pozvedli i kompletní rekonstrukcí hotelové restaurace, kde přibyl celodenní lounge bar s vinotékou. Větší část pokojů získala klimatizaci, některé i zimní zahradu s vanou nebo balkon. Hosty hotelu chceme co nejvíc rozmazlovat a dál posouvat kvalitu služeb, v rámci ubytování jim proto dopřáváme nejen obvyklou snídani a večeři, ale nově i odpolední snack Aperitivo moment v duchu čaje o páté,“ uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.
Návštěvníci se mohou těšit také na rozšířenou saunu v hotelovém L-Spa, kde se o prázdninách budou čtyřikrát denně konat saunové rituály. Vedle hotelu vznikly nové dřevěné terasy pro lekce jógy i letní posezení hostů.
„Pro letní sezónu připravil Resort Valachy pobytové balíčky s řadou služeb v ceně. Tou nejoblíbenější je volný vstup do Wellness Horal s termálními bazény a saunovým světem s exotickými masážemi a saunovými rituály. Hosté mají v ceně i lekce jógy a aquafitness, animační programy pro děti, u delších pobytů zábavnou výuku golfu na Golfovém hřišti Horal, piknik či masáž. Využít mohou půjčovnu elektrokol, tenisový kurt, Golfové hřiště Horal a několik naučných stezek pro děti a značených okruhů pro turisty, běžce i rodiny s dětmi přímo v okolí hotelů. Letošní novinkou jsou zábavné lekce tenisu pro děti a výuka in-line bruslení na cyklostezce Bečva,“ pokračovala tisková mluvčí.
Chystají se i doprovodné akce: kurzy pečení valašských frgálů, hudební večery s regionálními hudebníky a víkendové grilování na terase hotelu Horal, triatlonový závod Valachy man a charitativní divadelní festival Týden kultury na Valašsku. V červenci do Resortu Valachy zavítá se svými přednáškami přední český kouč Marian Jelínek a uskuteční se Kongres inteligentního pohybu či festival Barvy jógy.
Zájem lidí o letní pobyty je zatím podle Tomáše Blably mírně nižší než loni, kdy tuzemské hotely na horách v Beskydech po covidu zažívaly boom. „Loni lidé výrazně víc cestovali po Česku, protože cesty do ciziny byly spojeny s řadou omezení. Je evidentní, že letos si to lidé vynahrazují, v červenci upřednostnili letecké zájezdy či výlety k moři a k nám se chystají až na „druhou“ letní dovolenou.
Na červenec máme zatím obsazenost o pár procent nižšínež loni. Zároveň je ale na úrovni doby těsně před covidem v roce 2019. Vnímáme také, že si lidé dovolené nechtějí odpírat, ale opět začali dávat přednost kratším pobytům,“ uzavřel Tomáš Blabla.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Resort Valachy Velké Karlovice