Relaxační zóna letos posedmé oživí Velké náměstí

19.04.2024 13:02

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížané a návštěvníci města se i v letošním roce mohou těšit na příjemné posezení s občerstvením a programem na Velkém náměstí. Relaxační zóna bude v centru města fungovat od 22. června do 14. září. Její přípravu a organizaci zajistí Dům kultury v Kroměříži a provozovatelem bude opět Piano Club Martina Heinze.
„Novinkou je, že zóna bude otevřena až do poloviny září. Bude končit sobotou, kdy se pojede Rallye Kroměříž. Provozovatele jsme tentokrát vybrali na dva roky. Chceme totiž zónu ve spolupráci s ním vylepšit tak, aby její obraz byl u veřejnosti přívětivější,“ uvedl radní Jiří Kašík.
Provozovatel bude mít na starost tradičně prodej občerstvení, pořádek v zóně a spolupracuje také na programu. „Radnice v letošním roce uvolní peníze na vylepšení vizuální stránky zóny, na kterém se podílí také architektka města,“ doplnil Kašík. Relaxační zóna bude stejně jako v minulém roce umístěna na straně Velkého náměstí směrem k Muzeu Kroměřížska. Nabídne prostor pro relaxaci, občerstvení, ale i pro pravidelné kulturní aktivity či dílničky pro děti i dospělé, na kterých se podílejí nejrůznější kluby, taneční skupiny a spolky.
„Dům kultury zajistí inventář a vybavení pro odpočinkový charakter prostoru – lavičky, lehátka, wi-fi připojení, dřevěný stánek pro zázemí, mobilní zeleň, herní prvky, přívod elektřiny, odpadkové koše, toalety a vratné kelímky. Provozovatel by měl zajistit kvalitní občerstvení, které nebude připravováno na otevřeném ohni, technické a materiálové vybavení nezbytné pro provoz občerstvení, denní obsluhu a drobnou údržbu prostoru. Samozřejmostí je dodržování hygienických a dalších předpisů,“ upřesnil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Relaxační zóna na Velkém náměstí oživila letní měsíce v Kroměříži již šestkrát. V minulém roce, kdy se konaly oslavy 760 let trvání Kroměříže, ji navštívilo několik tisíc lidí. Tradičně nejvíce lákaly koncerty, loni zaujala i novinka v podobě tančírny pod širým nebem.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Kroměříž