Rekreační oblast Štěrkoviště je v provozu

04.07.2021 08:14

OTROKOVICE - Provoz oblíbené rekrační oblasti Štěrkoviště byl s ohledem na počasí zahájen 1. července.
„Ve dnech, kdy bude hezké počasí a bude vybíráno vstupné, jsme nuceni dle mimořádného opatření, které je účinné od 26. června kontrolovat bezinfekčnost a návštěvníci jsou povinni bezinfekčnost prokázat,“ uvedl Tomáš Morys, jednatel TEHOSU, městské organizace, která Rekreační oblast Štěrkoviště spravuje. Dodal, že ve dnech, kdy v červenci a srpnu nebude příznivé počasí pro koupání a nebudou otevřena brouzdaliště a tobogán, je vstup do oblasti volný. Zároveň upozornil, že v areálu probíhají dokončovací práce na rekonstrukci mol, pláží, dětského hřiště a okolí. Budou zde pokládány přírodní travnaté koberce, na které je zakázáno po dobu 14 dní vstupovat.
Pro Městské koupaliště Otrokovice rovněž platí prokazování bezinfekčnosti. Díky novému pokladnímu systému je na koupališti nově možnost platit vstupné bezhotovostně - platební kartou, což zrychluje průchod přes pokladnu. 
„Na druhou stranu průchod přes pokladnu zpomaluje fakt, že musíme od návštěvníků vyžadovat bezinfekčnost. Proto příchozí prosíme, aby měli bezinfekčnost k prokázání nachystánu a předkládali ji bez vyzvání. Děkujeme za pochopení,“ uvedl Tomáš Morys.
V současné době je možné mít například certifikát o očkování stažený v mobilu, což je uživatelsky komfortní. Samotesty u vstupu na koupaliště a Rekreační oblast Štěrkoviště nelze zakoupit.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice