Regionální hra Poznáváme Valašsko vyvrcholila předáním cen

28.10.2023 08:26

VSETÍN - Uplynulou sobotu odpoledne vyvrcholil pátý ročník hry Poznáváme Valašsko, kterou organizuje Destinační společnost Valašsko. Pro sto deset cen si přišlo dvě stě padesát hráčů všech věkových kategorií. Do hry se letos zapojilo na čtyři tisíce hráčů, avšak jen 1402 hráči splnili v daném časovém období posbírat dvacet razítek umístěných na místech po Valašsku.
„Organizátoři předali tři ceny starostů největších valašských měst, Vsetín – velký plyšový medvěd Jura, Valmez – koloběžka, Rožnov – sada zahradních her. Ceremoniálu předání cen starostů se zúčastnil starosta Valmezu Robert Stržínek, starosta Rožnova Jan Kučera a místostarosta Vsetína Petr Kudlík, za vsetínského starostu Jiřího Čunka,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí. Další ceny vložila do hry Poznáváme Valašsko partnerská firma MP Krásno, kde pět výherců bralo kufr produktů této rodinné potravinářské firmy.
Sto dvě ceny, mezi kterými byly jak plecháčky, trička, tak poukazy na lázeňské relaxační pobyty, vstupy na kulturní, sportovní a společenské akce, pobyty v apartmánech na Valašsku, či rodinné vstupy do vodního světa, dětských světů, či rodinné vstupy na stezku Valaška nebo do několika moravských zámků, si vyzvedli na tomto setkání zástupci jak rodinných týmů s dětmi, tak i ostatní účastníci hry z řad turistů, či cyklistů.
„V historii hry se nikdy neopakovalo místo návštěvy, a tak jsme na Valašsku doposud představili již 100 zajímavých míst. Na příští rok už máme většinu míst vytipovaných, ale pokud by se někomu zdálo, že se chce rozdělit s ostatními o poznání neznámého místa, rádi přijmeme takové místo na seznam hry Poznáváme Valašsko s medvědem Jurou. Komunikace s medvědem Jurou probíhá na fcb profilu Regionální hra,“ sdělil Marek Chytka z Destinační společnosti Valašsko.
Příští rok začíná soutěž zase 1. června sbíráním razítek s medvědí tlapkou. Cílem je objevovat při návštěvách Valašska stále nová a zajímavá, méně známá místa tohoto kouzelného kraje Moravy.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Destinační společnost Valašsko