Regionální hra Poznáváme Valašsko s medvědem Jurou odstartovala

05.06.2022 15:08

DESTINAČNÍ SPOLEČNOST VALAŠSKO - Regionální hra Poznáváme Valašsko s medvědem Jurou provede v létě zájemce dvaceti atraktivními místy na Valašsku. Medvěd Jura se již čtvrtým rokem toulá po Valašsku a pro návštěvníky vybírá známé i méně známé turistické cíle, na které ukládá razítka.
„U každého zastavení navíc připravil i další tipy na výlety v okolí. Slavnostní vyhodnocení a předání cen je naplánováno na sobotu 22. října od 15 hodin na společném setkání v nově otevřeném Trezoru přírody v Horní Lidči,“ uvedla Adéla Kousalová z Destinační společnosti Valašsko.
„Jako malou ochutnávku vybraných míst můžeme prozradit, že se s medvědem Jurou vydáte například na stezku portáše Maliny do Velkých Karlovic, k památníku Andělíček u Valašských Klobouk, k vodní nádrži Břucko ve Valašské Bystřici nebo ke Kříži na rozcestí v blízkosti Kohútky,“ prozradil Marek Chytka z Destinační společnosti Valašsko, která hru pro návštěvníky Valašska připravuje. „V letošním roce jsme navíc oblast putování s medvědem Jurou rozšířili o území Valašských Klobouků a Hostýnských vrchů - Tesák a Rusavu,“ dodal s tím, že Do hry se může každý zapojit do 30. září. 
Hrací brožurky, které na zadní straně obsahují hrací plánek, kam se budou otiskovat razítka, jsou k dostání za 25 korun ve vybraných Turistických informačních centrech na Valašsku, jejichž seznam je uveden na https://hra.visit-valassko.cz a součástí je drobná odměna v podobě magnetky s medvědem Jurou. Všechna razítka jsou umístěna v přírodě v bezprostřední blízkosti daného místa. K razítku dovedou soutěžící GPS souřadnice, které si mohou naskenovat pomocí QR kódu uvedeného v hracím plánku. 
„V letošním roce jsme připravili s medvědem Jurou v oblasti Jelenovské bonusové místo, kdy mají účastníci možnost získat mimořádnou cenu. Podmínkou je najít v této oblasti dřevěnou sochu medvěda Jury, vyfotit se u ní a fotografii nám zaslat i se jménem na e-mailovou adresu uvedenou v herním plánu,“ zmínil letošní bonusovou cenu Marek Chytka. 
Pro zapojení do finálního slosování o stovku hodnotných cen je nutné odevzdat hrací plánek se všemi dvaceti razítky buď zasláním naskenovaného nebo vyfoceného herního plánku na e-mail regionalnihra@gmail.com nebo jej odevzdat v informačních centrech na Valašsku. Vybraná informační centra nabízejí ke koupi také originální plecháčky připravené speciálně pro letošní ročník.
Podrobné informace k regionální hře, seznam informačních center, kde si můžete herní brožurku zakoupit, včetně jednotlivých cen naleznete na https://hra.visit-valassko.cz.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Destinační společnost Valašsko