Recidivistka vyhrožovala známé smrtí s nožem v ruce

02.09.2020 15:09

ZLÍNSKO -  Osmiletý pobyt za mřížemi hrozí šestadvacetileté šestkrát soudně trestané recidivistce ze Zlínska, která v polovině července v Otrokovicích s nožem v ruce vyhrožovala smrtí třiatřicetileté ženě kvůli tomu, že jako svědek vypovídala proti jejich společnému známému.

„Svědkyně  se vrátila z výslechu na policii do bytu k seniorovi v Otrokovicích, u něhož bydlí, a šla si lehnout. Muž po nějaké době pustil do bytu jejich společnou známou. Spící ženu vzbudily rány do hlavy. Uvědomila si, že ji někdo stáhl z postele. Stála u ní žena, kterou znala, a za doprovodu vulgárních výrazů ji tloukla pěstmi do hlavy. Jakmile s bitím přestala, vytáhla bez varování nůž, přiložila ho k břichu napadené a vyhrožovala smrtí jí i staršímu muži, pokud budou vypovídat k případu jejich známého,“ popsala napadení policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
 Napadená žena i muž měli strach o svůj život, zvláště s ohledem na to, že útočnice byla zřejmě pod vlivem drog. Policisté agresorku po pár dnech zadrželi, převezli do policejní cely a obvinili ze dvou trestných činů.

Komisař kriminální policie ji později obvinil ze spáchání zločinu vydírání a přečinu nebezpečné vyhrožování, za což jí trest odnětí svobody až na osm let.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Vlastimil Langer