Recidivista vykrádal auta, s jedním se mu podařilo odjet

04.04.2024 07:53

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Kriminalistům se podařilo objasnit případ sériových krádeží vloupáním, které se udály v minulých měsících na Uherskohradišťsku.
„Čtyřicetiletý muž, který není díky své pestré kriminální minulosti policii neznámý, se od října minulého roku do března tohoto roku dopustil minimálně desítky trestných činů majetkového charakteru. Především se jednalo o vloupání do vozidel a různých objektů,“ uvedl Radomír Šiška, policejní mluvčí.
Například při vloupání do maringotky v jedné z obcí na Uherskohradišťsku ukradl nářadí, akumulátory a transformátory v hodnotě téměř 50 tisíc korun. Také se vloupal do několika vozidel na Uherskobrodsku. Ve všech případech se zajímal o vozidla značky Škoda staršího data výroby.  Při posledním pokusu se mu podařilo odcizit zaparkovanou Škodu Favorit a odjet, ale ne nadlouho. Po několika dnech byl policisty dopaden přímo za volantem ukradeného vozidla.
„Při kontrole policisté navíc zjistili, že má platný zákaz řízení. Recidivistovi, který je nyní ve vazbě, hrozí za trestné činy krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání až tři léta za mřížemi,“ dodal policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK