Recidivista ukradl víc než dvacet kilo kuřecích prsou

01.05.2022 10:33

ZLÍNSKO – Za krádež kuřecího masa putoval do vazební věznice už šestnáctkrát trestaný muž z Vizovic přesto, že svoji vinu popíral. v případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
„Muž odcizil v sobotu 23. dubna a hned nato v pondělí 25. dubna z prodejny potravin ve Zlíně několik kilogramů zabaleného masa, které si schoval do batohu a prošel pokladnami, aniž by za zboží zaplatil. Prodavačky si všimly jeho podivného chování a na kamerových záznamech po jeho odchodu uviděly, co konkrétně ukradl. Když přišel následující den, v úterý odpoledne, opět do prodejny, poznaly ho a zavolaly na linku tísňového volání policie,“ informovala policejní mluvčí Moniky Kozumplíková.
Než přijeli policisté na místo, muž stihl z prodejny utéct. Policisté z prvosledové hlídky ze Zlína ho ovšem podle popisu oblečení po pár minutách vypátrali opodál a po zjištění veškerých okolností převezli do policejní cely.
„Recidivista krádeže masa popřel, policistům tvrdil, že byl v době krádeží v zaměstnání. V rejstříku trestů má celkem 16 záznamů, poprvé byl potrestaný už v sedmnácti letech. Z posledního výkonu trestu ho propustili v říjnu loňského roku,“ dodala mluvčí.
Soudce okresního soudu rozhodl o uvalení vazby na nenapravitelného recidivistu s bohatou trestní minulostí. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení muže převezli do vazební věznice v Olomouci.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ