Recidivista ukradl 25 lahví alkoholu, skončil ve vazbě

23.09.2020 15:44

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Ve vazební věznici v Ostravě skončil včera odpoledne jedenačtyřicetiletý muž z Rožnova p Radhoštěm, který minimálně třináctkrát kradl v rožnovských supermarketech. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

„Jedenačtyřicetiletý muž si bez zaplacení bral především alkohol. Od druhé poloviny srpna do poloviny září ve třinácti případech odnesl 25 lahví tvrdého alkoholu. Jednou se pokoušel odcizit kufřík s multifunkční pilou, spatřil ho však pracovník ostrahy, před kterým se dal na útěk, kufřík zahodil a utekl. Jindy zase kradl boty. Do prodejny přišel jen v ponožkách, vybral si boty a bez zaplacení odešel. Supermarketům způsobil krádežemi škodu za necelých 11 tisíc korun,“ informovala krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Rožnovští policisté muže zadrželi v neděli 20. září a ještě týž den ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu krádeže a podal podnět na návrh na vzetí do vazby. Včera ráno stanul muž před soudem, kde soudce rozhodl o jeho vzetí do vazby.  V rejstříku trestů má už šest záznamů, kdy byl mimo jiné trestán i a za krádeže.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Policie ČR