Recidivista se vloupal se do čtyř objektů a skončil ve vazbě

06.10.2020 13:18

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Kroměřížští kriminalisté obvinili v minulých dnech ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci čtyřiadvacetiletého muže z Kroměříže. V pátek 2. října na něj soudce uvalil vazbu.
„Obviněný se v průběhu uplynulého měsíce vloupal do čtyř objektů ve městě Kroměříž. Počátkem září vypáčil okno lékárny a uvnitř poté z pokladen odcizil více jak šest tisíc korun. Koncem měsíce pak násilím vnikl do prodejny pekařství. Odtud si odnesl pokladní zásuvku s penězi, kávovar, mobilní telefon a cukrovinky. Způsobil tak škodu za bezmála dvacet čtyři tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Simona Kyšnerová.
O den později vypáčil vstupní dveře do prodejny s potravinami. Ukradl zde notebook a deset tisíc korun. „Jeho závěrečná vloupačka, kterou spáchal poslední zářijovou noc, se mu však stala osudnou. Vnikl do restaurace, odkud odcizil číšnické fleky s bezmála osmi tisíci korunami a cigarety. O pár hodin později už ale seděl u výslechu na policii,“ sdělila mluvčí.
Pachatel byl dopaden díky městskému kamerovému systému a pomoci městských strážníků. Vzhledem k tomu, že se trestné činnosti dopouštěl už v minulosti a byl za ni i odsouzen, hrozí mu až tříleté vězení.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Policie ČR