Recidivista přepadl s nožem v ruce jiného muže a chtěl po něm peníze

05.03.2021 13:09

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE -  Až desetiletý pobyt za mřížemi hrozí pětadvacetiletému mladíkovi žijícímu v současné době v okrese Česká Lípa za zvlášť závažný zločin loupeže. Začátkem listopadu loňského roku v opilosti napadl v Otrokovicích osmačtyřicetiletého muže a pod pohrůžkou použití nože po něm chtěl peníze. Komisař kriminální policie ze Zlína podal v těchto dnech státnímu zástupci návrh na podání obžaloby.
„Přepadený muž se svým vozidlem vracel ze zaměstnání po osmnácté hodině večer. Zaparkoval v Otrokovicích a šel k domu, v němž bydlí. Znenadání na něj zezadu zaútočil cizí mladík, který ho strhl na zem, přiložil mu ke krku lovecký nůž o délce čepele 18 cm a žádal po něm vydání peněz. Napadenému muži se podařilo ze sevření dostat, přičemž utrpěl zranění nožem na ruce. Z místa utekl a ihned zavolal na linku tísňového volání policie. Záchranáři poté muže převezli k ošetření do nemocnice,“ popsala incident mluvčí policie Monika Kozumplíková.
Policisté z Otrokovic útočníka podle popisu záhy vypátrali blízko místa přepadení. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu, zkouška na přítomnost drog v organismu vykazovala také pozitivní hodnoty. Muže zadrželi a pro potřeby trestního řízení zajistili také lovecký nůž, s nímž měl útočit. Poté, co ho kriminalisté obvinili, se mladý muž začal vyhýbat dalšímu vyšetřování. Vyhlásili proto po něm pátrání.
„Obviněného koncem února zadrželi policisté v České Lípě. Třikrát soudně trestaný recidivista, který byl poprvé trestaný již jako mladistvý, se ke svému jednání nepřiznal. O jeho vině a trestu nyní rozhodne soud,“ dodala Monika Kozumplíková.

Text a ilustrační foto: Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje