Recidivista plynovou pistolí ohrožoval dva mladé muže

15.12.2021 09:06

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE – Dvouletý pobyt za mřížemi hrozí pětačtyřicetiletému osmkrát trestanému muži ze Zlína, který v pondělí 13. prosince v podvečer v budově v centru Zlína mířil plynovou zbraní na dva jednadvacetileté muže.
„Jeden z mladých mužů vzápětí po události zavolal na policii. Mezitím už na místo přijeli strážníci Městské policie ze Zlína, kteří muže se zbraní zpacifikovali. Podezřelého muže si pak převzali policisté, kteří od strážníků, dvou mladých mužů a dalších svědků události zjistili, k čemu došlo, muže v silně podnapilém stavu zadrželi a po dechové zkoušce, která ukázala hodnotu 2,33 promile alkoholu, převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži,“ popsala událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Kriminalisté po získání všech dostupných informací a důkazů, výslechů zúčastněných osob, zhlédnutí kamerových záznamů a provedení veškerých úkonů v trestním řízení vyhodnotili, že se jedná o podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.
„Komisař kriminální policie ze Zlína sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví pětačtyřicetiletému muži ze Zlína. V případě odsouzení hrozí osmkrát trestanému recidivistovi trest odnětí svobody až na dva roky.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ