Recidivista okradl i svoje příbuzné

08.07.2022 10:01

KROMĚŘÍŽSKO – Tříleté vězení hrozí osmadvacetiletému již trestanému muži z Hulínska za trestné činy krádež a výtržnictví. Obvinění mu v předešlých dnech sdělili hulínští policisté.
„Začátkem května letošního roku si od svého známého půjčil mobilní telefon s tím, že si zavolá. S telefonem však odešel. Majiteli způsobil škodu za dva tisíce korun. Když se po nějaké době s poškozeným potkal, nejen že mu nevrátil mobil, ale byl na něj navíc hrubý a dal mu facku. O pár dní později demontoval zadní kola jízdních kol, která byla uzamčena u vchodu do bytového domu. Kola poskytl svým známým. Tady vznikla škoda ve výši jednoho tisíce korun,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.
„V polovině května obviněný navštívil dům, kde bydlí jeho rodinní příslušníci a v nestřeženém okamžiku odcizil peníze z kabelky i z opodál odložené peněženky a také se dostal k obálce s finanční hotovostí sedm tisíc korun. Tímto si přišel na více jak devět tisíc korun,“ pokračovala ve výčtu skutků policejní mluvčí.
Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech potrestán odnětím svobody, na konci roku 2019 byl propuštěn z vězení. Nyní mu za jeho trestnou činnost hrozí až tři roky vězení.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ