Recidivista chtěl policistům původně uplavat, nakonec skončil ve vazbě

10.03.2022 11:16

ZLÍNSKO - Záchranu na útěku před policisty hledal v řece Moravě v pátek 11. března odpoledne v Napajedlech recidivista, který je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví. Mužům zákona však neuplaval a později se jim vzdal.
„Recidivista měl podle informací kriminalistů přebývat v Napajedlech v přístřešku na neobydlených pozemcích, ale policisté ho na stanoveném místě nenašli. Vydali se proto k řece Moravě, kudy měl procházet. A skutečně ho uviděli na mostě přes řeku, jak míří směrem do centra Napajedel. Poté, co uniformované policisty spatřil, dal se muž na útěk. Policisté neváhali a vydali se za ním, zároveň se ho snažili zastavit za pomoci výzev,“ popsala dramatické okamžiky Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Pronásledovaný muž pak podle mluvčí přelezl zábradlí a skočil na cyklostezku, kde pokračoval v útěku. Když si všiml, že ho policisté dobíhají, zahodil do trávy svůj batoh a oblečený skočil do řeky, která mohla mít v tu dobu teplotu kolem 2° C.
„Policisté ho vyzvali, aby z vody vylezl, v důsledku skoku do studené řeky mu hrozil zdravotní problém. Muž se nejprve snažil policisty přesvědčit, aby si pro něj doplavali. Vylézt ven nechtěl a tvrdil, že nic neudělal. Ale teplota vody ho v řece dlouho neudržela a po pár okamžicích doplaval ke břehu, kde ho již policisté spoutali a předali kriminalistům k dalším úkonům,“ dodala mluvčí.
Kriminalisté pětkrát trestanému recidivistovi sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, kterého se měl dopustit koncem února v Napajedlech, kdy měl hrubými výrazy i fyzicky napadnout prodavačku. Protože to nebyl jeho první prohřešek podobného druhu, podali kriminalisté státnímu zástupci návrh na uvalení vazby, který soudce okresního soudu akceptoval.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ