Radnice zve na veřejnou prezentaci stavby vstupu do zámeckých sklepů

12.08.2022 08:11

KROMĚŘÍŽ - Město Kroměříž iniciovalo konání veřejné prezentace akce Vstupní objekt do zámeckých sklepů s trafostanicí. Uskuteční se ve čtvrtek 18. srpna v 16 hodin v sále Klubu Starý pivovar. Záměr zejména kvůli novostavbě trafostanice vyvolává zájem veřejnosti.
„Byli bychom rádi, pokud by se představením záměru podařilo rozptýlit obavy obyvatel Kroměříže, které se v souvislosti se zmíněnou stavbou objevují. V průběhu prezentace budou zodpovězeny případné dotazy ze strany veřejnosti,“ uvedl starosta města Jaroslav Němec.
Veřejné prezentace se zúčastní zástupci Arcibiskupství olomouckého, Zlínského kraje a Národního památkového ústavu, kteří by měli být k dispozici pro vysvětlení dosavadního průběhu akce včetně provedených administrativních úkonů a povolení.
„Prezentace za účasti všech zainteresovaných stran a zájemců o problematiku z řad veřejnosti by měla být potvrzením zájmu na řádné správě a rozvoji památek UNESCO, které jsou tím nejcennějším, co Kroměříž má,“ doplnil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž