Radnice vydala pexeso s fotografiemi Kroměříže, k dostání je v informačním centru

16.05.2021 12:39

KROMĚŘÍŽ - Turisté i obyvatelé Kroměříže si mohou pořídit nové pexeso s fotografiemi města. Naleznou na nich památky UNESCO, zámek a Podzámeckou i Květnou zahradu, ale také například budovu radnice, kostely, fontány, zvířata i malebná kroměřížská zákoutí. „Pexeso dětem i dospělým prostřednictvím hry na krásných fotografiích představí Kroměříž. Věřím, že si návštěvníci naše město zamilují a budou se sem rádi vracet,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.
Pexeso navazuje na čtyři nedávno vydané brožury, mapky poznávacích tras, které tematicky představují Kroměříž a její lákadla. „Jedná se o další počin odboru Útvaru tajemníka, který má od ledna v kompetenci mimo jiné cestovní ruch. Mám radost, že se nám obě tyto tiskoviny podařilo vydat ještě před začátkem léta,“ doplnila tajemnice městského úřadu Veronika Škrabalová.
Pexeso je k dostání v Turistickém informačním centru v Prusinovského ulici, a to za 25 korun. „Zmíněné mapky, kapesní průvodce tematických procházek městem, lidé v informačním centru dostanou zdarma. Turisté se díky nim mohou vydat na trasy nazvané Po stopách židovské historie, Kostely tvořící tvář města, Dětská výprava za poznáním a Arcibiskupský zámek a zahrady. Trasy vedou centrem města a jsou dlouhé zhruba jeden až dva kilometry. Lidé je projdou asi za půl hodiny až 50 minut,“ doplnil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto:MěÚ Kroměříž