Radnice v Otrokovicích podpoří sport částkou převyšující osm milionů korun

26.02.2021 11:46

OTROKOVICE - Otrokovické sportovní kluby a spolky mohou do začátku března žádat město o dotaci na svou činnost. Letos zastupitelé schválili k těmto účelům částku ve výši osmi  milionů 350 tisíc korun, z toho jeden milion na mládežnický soutěžní sport.
„Zastupitelé každým rokem schvalují program pro poskytování dotací z rozpočtu města na činnost v oblasti sportu a zároveň program v oblasti mládežnického soutěžního sportu. Druhý jmenovaný program byl v minulém roce vlivem koronavirové pandemie, a s tím souvisejícími vládními omezeními, zrušen úplně. Ačkoliv pandemie stále pokračuje a není jasné, kdy se pořádání soutěží opět umožní, otrokovická radnice chce sportovce a jejich aktivity podporovat,“ informovala tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
„V minulém roce, kdy se tvořil rozpočet města na rok 2021 a v době, kdy byly programy schvalovány, jsme vůbec nepředpokládali, že by pandemie přetrvávala tak dlouho. Vyčlenili jsme proto na sportovní činnost částku, jako za normálních okolností. Sportovcům moc přeji, aby vládní nařízení co nejdříve umožnila zase společné tréninky, pořádání soutěží, soustředění apod.,“ vysvětlila Hana Večerková, starostka. Dotace je poskytována na podporu činnosti sportovních klubů se sídlem v Otrokovicích.
„V našem městě máme celou řadu sportovců, kteří dosahují vysoké sportovní úrovně. Nejen pro ně se snažíme zabezpečovat kvalitní sportovní zázemí a podporovat je i finančně,“ uvedla Hana Večerková a doplnila, že dotace je určená například na provoz a údržbu sportovních zařízení, dopravu, mzdy trenérů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice