Radnice upozorňuje na změnu dopravy na náměstí

27.03.2022 14:32

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Od pondělí 28. března se mění režim dopravy na náměstí ve Valašském Meziříčí, které prochází kompletní revitalizací. Řidiči přijíždějící do centra města musí počítat se změnou dopravního značení.
„Od pondělí 28. března dojde k přesunu prací do severní a východní části náměstí. Přístupy z ulic Poláškova a Mostní tak budou pro dopravu zcela uzavřeny. Vozidla nově projedou na náměstí ulicí Pospíšilova, kolem radnice a dál budou pokračovat přes ulici Komenského,“ popsal změnu Stanislav Havran z odboru komunálních služeb.
Radnice zároveň upozorňuje, že všechny prodejny a budovy v právě opravované části budou pro pěší přístupné. Při pohybu po náměstí je však třeba dbát s ohledem na rozsah prací zvýšené opatrnosti.

„Loni v červenci zahájilo město Valašské Meziříčí dlouho očekávanou revitalizaci náměstí. Povrchy budou kompletně z přírodních kamenů. Přibude zde fontána a časová osa. Po obvodu centrální plochy bude nově vysazeno také osm akátů a chybět nebudou ani ostrůvky zeleně s dalšími dvěma javory v jižní (horní) a se čtyřmi vyměněnými stromy v severní (dolní) části náměstí,“ připomněl Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.

Konečná podoba revitalizace vychází z kompromisní dohody mezi radnicí, památkáři a dalšími odborníky. Náměstí je centrem městské památkové zóny a jeho úpravy se řídí podmínkami platnými pro toto území.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí