Radnice přijímá nominace lidových tvůrců na Cenu Vladimíra Boučka

08.01.2023 09:16

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Podobně jako každý rok, také v roce 2023 bude město Uherské Hradiště udělovat významným lidovým výrobcům Cenu Vladimíra Boučka pro zachování a rozvoj lidové umělecké výroby. Návrhy na udělení ceny mohou předkládat zástupci z řad odborné i laické veřejnosti do 10. února.
„V loňském roce Cenu Vladimíra Boučka získaly Helena Lakosilová za práci s textiliemi – šití krojů a Adéla Volná za práci s hlínou – kamenina, hrnčiřina. Čestným uznáním byla ohodnocena Marie Slaníková za celoživotní práci pro folklorní soubory v Uherském Hradišti v oblasti šití a péče o kroje,“ připomněl Jan Pášma,. tiskový mluvčí hradišťské radnice. 
Cena je určena těm, kdo udržují a zachovávají při své činnosti znalosti a dovednosti tradičních lidových řemesel a výsledky své činnosti prezentují na veřejnosti při konání jarmarků v Uherském Hradišti, při akcích pořádaných Slováckým muzeem a při jiných podobných akcích na území města.
„Návrhy na udělení Ceny Vladimíra Boučka mohou předkládat odborníci i laická veřejnost. V případě, že se rozhodnete podat návrh, je třeba jej v souladu se schváleným Statutem Ceny Vladimíra Boučka pro zachování a rozvoj lidové umělecké výroby zaslat nebo podat písemnou formou na adresu: Městský úřad Uherské Hradiště, odbor kultury, školství a sportu, Protzkarova 33, 686 01 Uherské Hradiště,“ upřesnil tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště