Radnice i letos ocení nejlepší pedagogy

22.01.2023 09:24

VSETÍN – Do pátku 10. února je možné podávat návrhy na ocenění pedagogických pracovníků škol a školských zařízení na území města Vsetín za pedagogickou činnost a významný přínos pro výchovu a vzdělávání dětí a mládeže. Radnice ho těm nejlepším předá u příležitosti letošního Dne učitelů.

„Ocenění je určeno pedagogickým pracovníkům, kteří za úspěšnou a uznávanou práci ve školství a profesionální i lidské kvality zasluhují veřejné ocenění a podě­kování. Vyzýváme tímto veřejnost, aby odboru školství a kultury Městského úřadu Vsetín podávala návrhy na ocenění,“ uvedl místostarosta pro oblast školství Pavel Bartoň.

Oceněn může být:
Pedagogický pracovník škol a školských zařízení zřízených městem Vsetín:
kategorie – výrazná pedagogická osobnost,
kategorie – vynikající začínající pedagogický pracovník (do 5 let pedagogické praxe).
Pedagogický pracovník škol a školských zařízení ostatních zřizovatelů na území města Vsetín.
„Ve všech případech musí mít pedagog navržený na ocenění v době podání návrhu uzavřen se školou nebo školským zařízením pracovně-právní vztah. Ocenění nelze udělit in memoriam. Návrhy se podávají se souhlasem nominovaných ke zveřejnění vybraných informací o jejich osobě,“ upřesnil místostarosta.
„Zdůvodnění návrhu musí být podrobné a s dostatečnou vypovídací hodnotou a obsahovat konkrétní údaje o kandidátově pedagogické, odborné a metodické činnosti včetně dalších aktivit v oblasti výchovy a vzdělávání dětí a mládeže, o případné publikační činnosti, přínosu ke zvyšování prestiže pedagogické práce na veřejnosti, aktivity nad rámec běžných činností včetně významné mimoškolní činnosti, přínosu k prezentaci školy, města či regionu. Zdůvodnění návrhu je stěžejní při výběru oceněných,“ doplnila Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.  

Návrhy lze posílat poštou na adresu Městský úřad Vsetín, odbor školství a kultury, Svárov 1080, 755 01 Vsetín nebo doručit osobně na podatelnu ve vestibulu radnice, a to nejpozději v pátek 10. února do 12 hodin. Kontaktní osobou je Jana Janovská, tel. č.: 571 491 550, e-mail: jana.janovska@mestovsetin.cz.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín