Radnice dokončila obnovu schodiště a podesty Domu kultury

29.11.2022 14:28

VSETÍN - Po více než třech měsících byly v pondělí 21. listopadu ukončeny stavební úpravy schodiště a podesty u hlavního vstupu do Domu kultury. Na základě výsledků veřejné soutěže je provedla společnost BLS dopravní stavby, která za jejich realizaci inkasuje z rozpočtu města necelých pět milionů korun bez DPH.
„Schodiště a podesta u hlavního vchodu do Domu kultury se dlouhodobě nacházely ve špatném technickém stavu. Situaci jsme se rozhodli vyřešit stavebními úpravami, které zhotovitel zahájil v srpnu letošního roku a které si až na výjimky, a to v období konání festivalů United a Valašské záření, vyžádaly úplnou uzávěru celého prostoru,“ přiblížil místostarosta Jiří Růžička.
Stavební práce spočívaly v obnově horní vrstvy schodiště a podesty až po železobetonovou konstrukci. „V případě podesty došlo následně k předláždění, u schodiště k aplikaci voděodolného betonu. Na dělícím ostrůvku schodiště zhotovitel nově vybetonoval římsu ze železobetonu, který byl podobně jako samotné schodiště ošetřen protiskluzovou úpravou a impregnací,“ vyjmenovala stavební technička radnice Iva Kratochvílová. „Původní zábradlí na podestě bylo nahrazeno novými zděnými pilířky se silikonovou omítkou a zákrytovou deskou, mezi nimiž byly osazeny kovové konstrukce se skleněnou výplní,“ dodala Kratochvílová.
Úprav se dočkal i prostor před schodištěm, kde zhotovitel provedl částečné předláždění veřejné plochy. „V horizontu dvou týdnů pak celou akci uzavře zakrytí bočních stran podesty plachtami s potiskem. Prostor pod podestou bude nadále využit k uskladnění stánků pro farmářské trhy,“ uzavřel místostarosta Růžička.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Vsetín
Foto: Michal Horský