Radní Jiří Jaroš představil chytré projekty Zlínského kraje

02.05.2022 11:31

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zjednodušení komunikace mezi krajským úřadem a občany elektronickou formou, rozvoj optických sítí v obcích, testování nabíjecích stanic pro elektromobily, monitoring dopravy za pomocí dat mobilních operátorů nebo třeba rozvoj technologie blockchain.

„Mimo jiné i tyto projekty Zlínského kraje představil na konferenci Smart Region Tour, která se minulý týden konala na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, radní pro oblast digitalizace a mládeže a sportu Jiří Jaroš.

Akce se zúčastnili odborníci na chytrá řešení ze Zlínského a Olomouckého kraje, zástupci měst, univerzit, Ministerstva pro místní rozvoj nebo firem. V úvodu je přivítal hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, který nad akcí převzal záštitu.

„Jsme konkurenceschopný a technologicky vyspělý region, a to i díky chytrým řešením, na kterých Zlínský kraj ve spolupráci s příspěvkovými organizacemi, obcemi, firmami a univerzitou pracuje. Zaváděním nových technologií a inovativních řešení chceme zlepšovat podmínky života našich obyvatel,“ uvedl Jiří Jaroš.

Aktuálně ve Zlínském kraji probíhá například sběr dat pro vznik Digitální technické mapy, která bude sloužit ke sdílení informací o stavebních a technických objektech v kraji, práce na tvorbě webového portálu Zlínského kraje nebo třeba mapování území pro instalaci dobíjecích stanic pro elektromobily.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj