Rada schválila několik investičních záměrů ve školství

24.05.2022 11:27

ZLÍNSKÝ KRAJ – Čtyři investiční záměry na školách zřizovaných Zlínským krajem v celkové hodnotě 12 milionů korun schválili krajští radní. Všechny budou realizovány ještě letos.
„Modernizaci vybavení a nákup učebních pomůcek na dvou školách zřizovaných Zlínským krajem schválila krajská rada. Jde o Střední školu zemědělskou a přírodovědnou Rožnov pod Radhoštěm a Vyšší odbornou škola potravinářskou a Střední průmyslovou školu mlékárenskou Kroměříž,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„V obou těchto školách budou během letošního roku zakoupeny učební pomůcky či vybavení v hodnotě téměř dvou milionů přičemž zhruba 90 % nákladů na jejich pořízení pokryjí dotace z národních dotačních programů,“ informovala krajská radní pro školství Zuzana Fišerová.
V kroměřížské škole půjde o nákup zařízení pro vybavení školních laboratoří, které zvýší kvalitu výuky při práci s instrumentální technikou během chemické a mikrobiologické analýzy potravin. Pořízeny budou například mikroskopy, automatické byrety, myčky skla nebo analytické váhy. Co se týká rožnovské školy, budou pro potřeby praktické výuky v zemědělských oborech zakoupeny malotraktor včetně příslušenství, zahradní traktor, ovíječka balíků a mulčovač.
„Krajští radní schválili také dva další investiční záměry na školách. Prvním z nich je rekonstrukce sociálních zařízení v Gymnáziu a Jazykové škole Zlín, která přijde na téměř 7,5 milionu korun a proběhnout by měla od června do srpna letošního roku. Druhý schválený záměr řeší opravu ležatých vodovodních rozvodů a sádrokartonových podhledů v Dětském domově a Základní škole Vizovice. Akce, jejíž náklady dosáhnou 835 tisíc korun, se má uskutečnit od července do září,“ doplnila krajská tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj