Putovní venkovní výstava před radnicí představuje snímky různých koutů Beskyd

14.07.2021 12:03

VSETÍN - Galerie venku představuje putovní výstavu Beskydy jsou více než fenomén Lysá hora. K vidění je do 18. července na prostranství před budovou městského úřadu na Svárově.
„Výstava představuje vítězné snímky návštěvníků různých koutů Beskyd. Má za cíl ukázat, že Beskydy skýtají spousty krásných míst k objevování a cílem turistiky nemusí být pouze majestátní Lysá hora, která se s velkým náporem turistů již dlouhá léta potýká,“ informoval v zastoupení tiskové mluvčí vsetínské radnice Michal Horský. 
„Zajímaly nás nejen tipy a inspirace na zajímavé turistické cíle, ale především příběhy návštěvníků, důvody i způsob zaznamenávání těchto cest a výletů. Snímky, které nás nejvíce zaujaly, vyhodnotila nezávislá porota a rádi vám je touto formou ve spolupráci s městem představíme. Věříme, že vám tyto fotografie poskytnou motivaci a nápad pro vaše vlastní objevování a trávení aktivního volného času s rodinou, přáteli nebo se sebou samými,“ uvedl Zdeněk Holoubek z pořádajícího Domu kultury Vsetín.
„Vážení kolemjdoucí, příroda a hory neodmyslitelně patří k našemu regionu. Obklopují nás a lidé po celé generace v ní nalézají dobrou náladu a radost. I pandemie koronaviru potvrdila jejich blahodárný vliv na většinu z nás. V době zavřených divadel, kin, kostelů a galerií jsme právě v přírodě nalezli prostor pro sport, kulturu, rozjímání a útěchu. Proto jsem rád za tuto výstavu, která přibližuje, jak nádherné Beskydy jsou. Já osobně si z ní, kromě zážitku, beru také inspiraci pro výlety s rodinou, protože v našem okolí je pořád co nového a krásného objevovat,“ dodal starosta Vsetína Jiří Růžička.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín