Prvním narozeným Kroměřížanem roku 2023 je chlapeček Libor

09.01.2023 13:55

KROMĚŘÍŽ - Prvním miminkem narozeným v roce 2023 s bydlištěm v Kroměříži, v tomto případě v místní části Vážany, je Libor Zelda. Na svět přišel ve čtvrtek 5. ledna večer s váhou 3450 gramů a mírou 49 centimetrů.
„Mezi obyvatele Kroměříže jej přivítal starosta města Tomáš Opatrný. Mamince Monice Dočkalové popřál při osobní návštěvě v porodnickém oddělení Kroměřížské nemocnice šťastný a spokojený život a především zdraví. Předal jí finanční dar, plyšovou hračku a namísto kytice tentokrát, po dohodě s nemocnicí, kolekci čokoládových pralinek z místní čokoládovny,“ informoval Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
Maminka Monika si pobyt v kroměřížské porodnici pochvalovala. O tom, že by rodila v jiném zařízení, vůbec neuvažovala. Byla spokojená jak s přístupem personálu při samotném porodu na porodním sále, tak i s poporodní péčí. Ocenila ochotu a příjemné a přátelské prostředí na oddělení šestinedělí i novorozeneckém.
V loňském roce se jako první Kroměřížan narodil 2. ledna chlapeček Tomáš, v roce 2021 byla prvním kroměřížským miminkem holčička Karolína, která přišla na svět 7. ledna. Vloni se v kroměřížské porodnici narodilo 683 miminek – 316 holčiček a 367 chlapečků. V roce 2021 tu zaznamenali 624 narozených dětí a o rok dříve 644 miminek.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž