První ročník turnaje ve stolním tenisu zahájil novou sportovní tradici u hasičů

13.01.2023 14:03

ZLÍN - První ročník turnaje ve stolním tenisu O pohár krajského ředitele HZS se uskutečnil ve čtvrtek 12. ledna ve Zlíně. Vítězem se stal David Hladil ze stanice Bystřice pod Hostýnem. „Tímto tak vzniká sportovní tradice v prostorách víceúčelové tělocvičny nové požární stanice ve Zlíně, kterou pořádá Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, Sportovní klub hasiči Zlín a OSH Zlín. Turnaj je určen pro profesionální hasiče Zlínského kraje,“ sdělila Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Do prvního ročníku se přihlásilo 18 hráčů, kteří se nebáli chytit do ruky pingpongovou pálku a předvést své sportovní schopnosti podle pravidel stolního tenisu na dva vítězné sety. Hráči byli rozlosováni do tří skupin po šesti. Poté z každé skupiny první dva hráči hráli o vítězství ve skupině pod názvem Finálová skupina a utkali se o putovní pohár. No, a aby to těm dalším hráčům nebylo líto, neboť během dopoledne vydali ze sebe úplně vše a svým soupeřům nic nenechali zadarmo, tak třetí a čtvrtý hráč bojovali ve skupině nazvané Skupina o umístění a pátý a šestý ve Skupině útěchy.
„Hráči finálové skupiny předváděli krásnou hru, leč vítězem mohl být jen jeden. První místo vybojoval David Hladil ze stanice Bystřice pod Hostýnem. Kromě cen a diplomu převzal z rukou ředitele HZS Zlínského kraje Víta Rušara i putovní pohár. Druhou příčku obsadil Zbyněk Raška ze stanice Valašské Klobouky a třetí skončil profesionální hasič ze stanice Otrokovice Petr Vaňatka,“ oznámila vítěze mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje