První letošní občánek Uherského Hradiště se narodil 2. ledna

03.01.2022 17:14

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zatímco první letošní novorozené miminko narozené v Uherskohradišťské nemocnici, malá Karolínka z Halenkovic, si pospíšilo a na svět přišlo hned na Nový rok čtyři hodiny po půlnoci, první občánek města Uherské Hradiště roku 2022, malý Alois, na sebe nechal čekat až do dopoledních hodin 2. ledna.
„První dítě s trvalým pobytem v Uherském Hradišti narozené v tomto roce v místní porodnici se jmenuje Alois Vlachynský. Miminko se narodilo rodičům Štěpánce a Petrovi v 11.38 hodin, po narození měřilo 51 centimetrů a vážilo 3680 gramů. Doma se na maličkého brášku už moc těší o něco starší chlapeček Antonín,“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
„Celé rodině, ale zejména malému Lojzíkovi, přeji hodně zdraví, štěstí a radosti v životě a moc se těším, až se s ním a s rodiči setkáme také na radnici při slavnostním obřadu vítání prvního letošního občánka města,“ nechal se slyšet starosta města Stanislav Blaha, který přišel miminku a mamince pogratulovat do porodnice.
Prvního občánka města čeká nejen přivítání na radnici, ale také dar 15 tisíc korun. Ostatní narozené děti s trvalým bydlištěm v Uherském Hradišti od města dostávají pět tisíc korun.
Rodiče, kteří mají zájem o poskytnutí finančního daru pro narozené dítě, případně o vítání občánků, musejí do 12 měsíců od narození dítěte doručit žádost, kterou lze získat na městském úřadě, nebo na webu města. 
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště