Prvňáčci dostali jako dárek pomůcku na cvičení

23.09.2022 16:36

KROMĚŘÍŽ - Radnice připravila pro děti, které 1. září nastoupily do prvních tříd základních škol zřizovaných městem, zajímavý dárek.
„Základním školám, které měly zájem, jsme pro prvňáčky předali overbally na cvičení. Chceme tím podporovat zdravý životní styl a pohyb dětí a připomenout jim, že s vhodnou pomůckou si mohou protáhnout tělo třeba přímo ve školní lavici,“ řekla místostarosta Daniela Hebnarová, která overbally ve školách předala.
„Overbally z projektu Zdravé město, míče určené na cvičení a rehabilitaci, dostali kroměřížští prvňáčci už popáté. Využívají je hlavně ve škole, a to v hodinách tělesné výchovy, o přestávkách nebo přímo ve výuce, kde pomáhají dětem se zdravým způsobem sezení v lavicích,“ uvedl Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
„Využívání overballů dětmi ve školách zmiňuje aktuální Zdravotní plán města Kroměříže. Ten se zabývá zdravým životním stylem obyvatel města všech věkových skupin,“ sdělila Michaela Jiříková, koordinátorka projektu Zdravé město Kroměříž, místní Agenda 21.
Dárek po své žáky převzali letos v ZŠ Komenského, ZŠ Slovan, ZŠ U Sýpek, ZŠ Zachar a ZŠ Zámoraví.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž