Prohlášení starosty Jiřího Růžičky k incidentu na koupališti u průmyslovky

22.07.2022 08:39

VSETÍN - V úterý 19. července v podvečer došlo na koupališti u průmyslovky k incidentu, kdy jeden z návštěvníků obtěžoval nezletilou osobu. Situaci okamžitě řešila přivolaná městská i státní policie, pachatele se podařilo ztotožnit a situaci zvládnout. Celý incident je momentálně v šetření Policie České republiky.

Situaci s nepřizpůsobivými návštěvníky řešíme na koupališti každoročně. Letos zaměstnala Vsetínská sportovní, která koupaliště provozuje, celkem tři organizační pracovníky, kteří v areálu dohlížejí na dodržování návštěvního řádu a pravidel. Koupališti věnují zvýšený dozor i hlídky městské policie. Díky těmto opatřením se situace na několik týdnů uklidnila, až do výše zmíněné události.

Kvůli tomuto incidentu jsme s vedením Vsetínské sportovní rozhodli přejít k dalším opatřením-ke změnám v návštěvním řádu, kdy mohou ode dneška pracovníci koupaliště nově vykázat ty návštěvníky, kteří nedodržují pravidla a návštěvní řád a dále jim také zakázat vstup do areálu na celou sezónu. Dalším opatřením je to, že na koupaliště nemohou vstoupit děti do 13 let bez dozoru dospělé osoby.

Lidé, kteří nedodržují pravidla a obtěžují ostatní, nemají na koupališti co dělat. V následujících dnech budou mít pracovníci koupaliště v tomto ohledu větší pravomoci.

Jiří Růžička, starosta Vsetína

Ilustrační foto: Archiv SNZ