Profesionální i dobrovolné hasiče ve Zlínském kraji zaměstnaly dopravní nehody

31.07.2020 15:59

HASIČI ZLÍNSKÉHO KRAJE – Čtvrtek 30. července přinesl hodně dopravních nehod a tím i víc e práce pro hasiče Zlínského kraje. Jako první zasahovali ve Starých Hutích na Uherskohradišťsku, kde havaroval motorkář.
„Mezi Zahnašovicemi a Miškovicemi zasahovali profesionální hasiči z Kroměříže, kde se střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, která skončila v péči záchranářů. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Nakonec pomohli s odklizením vozidel a naložením na odtahový vůz,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Ani krajskému městu se nevyhnula dopravní nehoda. Stala se na křižovatce nedaleko profesionálních hasičů ze stanice Zlín, kteří to tak neměli daleko a u nehody byli během pár minut.
„Ke střetu dvou osobních vozidel došlo v ulici Štefánikova, uniklé provozní kapaliny hasiči zasypali sorbentem. V místě nehody usměrňovali dopravu a po ukončení šetření Policií ČR pomohli s naložením nepojízdného auta na odtahový vůz,“ uvedla tisková mluvčí.
Další nehoda se stala na Uherskohradišťsku, kde u Babic sjelo osobní auto do příkopu. Jako první na místo přijeli hasiči ze stanice Uherské Hradiště. Vozidlo zajistili proti pádu a na místo si přivolali vyprošťovací automobil ze stanice Otrokovice, pomocí něho vozidlo vytáhli zpět na cestu.
„I následující nehoda byla na Uherskohradišťsku. Tentokrát u Ostrožské Nové Vsi se střetlo vozidlo s cyklistou. Při nehodě byl zraněn cyklista, kterému hasiči poskytli předlékařskou první pomoc a poté jej předali do péče přivolaným záchranářům,“ řekla Lucie Javoříková.
Pár minut před osmou hodinou večerní však nehody pokračovaly dál, tentokrát na Kroměřížsku. „Zde se u Třebětic srazila dvě osobní auta. Při nehodě byly zraněny tři osoby, které skončily v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Nakonec uklidili vozovku od střepů a úlomků z aut,“ přiblížila mluvčí hasičů.
K poslední čtvrteční nehodě vyjeli uherskohradišťští hasiči.Tentokrát se bouralo u Starého Města směrem k Jalubí. Řidič zde se svým autem skončil na střeše. Všechny nehody jsou v šetření Policie ČR.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje