Problém na křižovatce a přejezdu v Prštném komplikuje městskou dopravu

19.04.2024 16:54

ZLÍN - Z důvodu nenadálé poruchy, která zřejmě na několik dnů vyřadila z provozu světelnou signalizaci na křižovatce a zabezpečovací zařízení na železničním přejezdu v Prštném, zavádí Dopravní společnost Zlín – Otrokovice výlukovou trasu na trolejbusové lince č. 1/11 a autobusové lince č. 92.
„Technická porucha zařízení, které řídí provoz zabezpečovacího systému železničního přejezdu a světelné signalizace na sousední křižovatce ve Zlíně-Prštném, je důvodem opatření Policie ČR, kterým bude od odpoledních hodin v pátek 19. dubna pravděpodobně až do úterý 23. dubna zakázáno odbočování všech vozidel při jízdě z Prštného vlevo do centra Zlína a při jízdě od Otrokovic vlevo do Prštného. Dotýká se to pravidelné linky MHD hybridních trolejbusů č.1 nebo 11 a autobusové linky školních spojů č. 92,“ informoval Vojtěch Cekota, tisový mluvčí dopravní společnosti..
„Většinu trolejbusů na linkách 1 a 11 nahradíme autobusem. Z centra Zlína na točnu do Prštného pojede po standardní trase, zpátky ale jeho objízdná trasa povede ulicemi Nábřeží, Gahurova a Tomáše Bati na točnu Antonínova. Odtamtud budou spoje linek1 nebo 11 pokračovat na zastávku Poliklinika a dál pojedou do Příluků již po své obvyklé trase, ale se zpožděním asi 10 minut,“ uvedl vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.
Na objízdné trase mezi Prštným a točnou Antonínova spoje linek 1 nebo 11 nebudou nikde zastavovat. Zastávku Zahradnická ve směru do centra Zlína linky č. 1 a 11 ve výlukovém provozu nebudou obsluhovat.
Pokud jde o spoje linky č. 92, která vozí žáky od školy M. Alše do Prštného, autobus bude od zastávky Podhoří-sídliště jezdit bez zastavení přes točnu Antonínova, aby mohl do Prštného odbočit vpravo ve směru od centra Zlína. Na své trase dál do Louk bude mít kvůli tomuto závleku přibližně pětiminutové zpoždění.
„Omlouváme se našim zákazníkům za komplikace v dopravě. Operativním stanovením výlukové trasy se snažíme dopady na cestující minimalizovat,“ dodal Jan Tesař.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice