Pro zraněného řidiče z nehody u Nedakonic přiletěl vrtulník

31.08.2021 07:11

NEDAKONICE - Střet dvou osobních vozidel v pondělí 30. července dopoledne obousměrně uzavřel silnici u Nedakonic na Uherskohradišťsku. Všichni čtyři pasažéři aut skončili v nemocnici. 
„K nehodě ihned vyjeli hasiči ze stanice Uherské Hradiště a hasiči z Buchlovic. Po příjezdu na místo zjistili, že řidiči vozidla tovární značky Peugeot společně s dcerou pomohli ven z auta svědci. Stejně tak vytáhli ven z druhého vozu tovární značky Ford malé dítě, sedící v autosedačce. Jeho maminka však ve vozidle byla zaklíněna tak, že ji z vozu vyprostili až hasiči s použitím hydraulického vyprošťovacího zařízení. Všichni čtyři skončili následně v nemocnici. Na místo byl povolán i vrtulník, který do nemocnice transportoval zraněného řidiče,“ sdělila tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Hasiči zabezpečili obě vozidla proti vzniku požáru a odpojili autobaterie.  Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků z aut a vrátili se zpět na své základny. Příčina a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje