Pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník, provoz na silnici policie na několik hodin uzavřela

14.01.2022 11:16

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Dnes ráno krátce po šesté hodině došlo na hlavním silničním tahu u Starého Hrozenkova k vážné dopravní nehodě. Devětadvacetiletý řidič vozidla Alfa Romeo jel směrem na Uherský Brod a při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky přejel plynule do protisměru a narazil do kamionu.
„Při nehodě došlo k vážnému zranění řidiče vozidla Alfa Romeo, který byl letecky transportován do nemocnice v Brně. Jeho spolujezdkyni převezli záchranáři do Uherskohradišťské nemocnice. Řidič kamionu vyvázl  s lehkým zraněním. Kvůli zranění nebylo možné provést u řidiče osobního auta dechovou zkoušku, proto byl nařízen odběr krve. Škoda na vozidlech prozatím nebyla vyčíslena,“ informovala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Krátce po šesté hodině ranní vyjeli k dopravní nehodě hasiči ze stanic Uherský Brod, Uherské Hradiště, Zlín a ze Starého Hrozenkova. „Zraněného řidiče, který zůstal v osobním vozidle zaklíněn, hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení dostali ven a předali ho do péče posádce zdravotníků,“ sdělila tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Hasiči zabezpečili obě vozidla proti vzniku požáru a odpojili autobaterie. Nákladní auto zajistili proti nechtěnému pohybu.
Silnice od motorestu Rasová směrem na Starý Hrozenkov na Uherskohradišťsku byla z důvodu šetření dopravní nehody obousměrně uzavřena, posléze byl provoz řízen kyvadlově. Přesné příčiny a okolnosti této události i nadále šetří dopravní policisté.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje