Pro ženu popálenou při požáru rodinného domu přiletěl vrtulník

20.11.2022 10:28

POTEČ - Při sobotním požáru rodinného domu v Poteči na Valašskokloboucku se zranily tři osoby. Pro popálenou ženu přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby. Další dvě osoby byly ošetřeny Zdravotnickou záchrannou službou Zlínského kraje.
„Hlášení o požáru rodinného domu jsme přijali 19. listopadu v 18:55 hodin. Oznamovatelka nám sdělila, že vidí plamenné hoření a v domě je prý plyn. Požární poplach byl vyhlášen šesti jednotkám hasičů. V době požáru byly v objektu tři osoby, které byly zraněny. Z toho dvě osoby byly popálené,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Na místě požáru byla jako první místní jednotka dobrovolných hasičů. V dýchacích přístrojích provedli průzkum a zjistili, že hoří v prostoru garáže. Později se zjistilo, že šlo o prostory navazující na garáž. Požár byl uhašen dvěma proudy vody.
„Příčina požáru zůstává ve společném šetření hasičů a Policie České republiky. Výše škody způsobená požárem nebyla do této chvíle stanovena. U požáru zasahovaly jednotky HZS Zlínského kraje stanice Valašské Klobouky a Slavičín, jednotky Sboru dobrovolných hasičů měst Valašské Klobouky a Brumov i obcí Poteč a Horní Lideč,“ dodal mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje