Pro těžce zraněnou řidičku přiletěl záchranářský vrtulník

07.05.2021 13:23

VSETÍNSKO -. Dopravní nehoda dvou osobních vozidel, která se stala ve čtvrtek 6. května krátce po osmé hodině ranní u obce Ústí na Vsetínsku, uzavřela silnici v obou směrech. Pro vážně zraněnou řidičku jednoho z aut přiletěl vrtulník.
„Ke střetu došlo poté, co řidičce jednoho z vozidel upadla zadní náprava auta. Zraněnou ženu z auta vyprostili profesionální hasiči ze stanice Vsetín. Při střetu byl zraněn spolujezdec řidičky a řidič druhého vozidla, které do nemocnice převezla zdravotnická záchranná služba. Řidičku s vážným zraněním transportoval do krajské nemocnice ve Zlíně vrtulník,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Hasiči zabezpečili vozidla proti vzniku požáru, odpojili autobaterie a jedno z aut zajistili proti pohybu, neboť hrozil jeho pád do příkopu.
V době zásahu složek IZS byla komunikace obousměrně uzavřena a hasiči usměrňovali dopravu. Po odletu vrtulníku byl provoz sveden kyvadlově do jednoho jízdního pruhu.Jakmile Policie ČR ukončila šetření, uklidili hasiči komunikaci od střepů a úlomků z aut.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje