Přístavba městské knihovny má již střešní plášť

20.11.2022 12:38

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Investiční akce Rekonstrukce a přístavba Městské knihovny pokračuje podle harmonogramu. Aktuálně se na přístavbě dokončuje střešní plášť se zateplením a ve stávající budově je již hotova hrubá stavba výtahové šachty. Zájemci se mohou na staveniště podívat skrz video, které vzniklo z akce Den architektury.
„Rekonstrukce a přístavba Městské knihovny začala na jaře letošního roku. Přístavba knihovny již nabývá reálných rozměrů, je dokončena hrubá stavba, aktuálně se pracuje na střešním plášti se zateplením a také se provádí hrubé rozvody elektro a slaboproudu. Do konce listopadu bude provedena montáž prosklených výkladců, čímž se objekt uzavře,“ informoval Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„Stávající budova knihovny má nové podlahy a stropy a jsou vyměněny dřevěné části krovu v 2. NP. Je také dokončena hrubá stavba výtahové šachty a do konce listopadu bude provedena výměna dřevěných nosných krovů v 3. NP,“ popsala aktuální stav místostarostka města Markéta Blinková.
Obyvatelé města na staveniště z důvodu bezpečnosti běžně vstupovat nemohou, ale v rámci akce Den architektury zde byla zorganizována komentovaná prohlídka za účasti architekta a stavbyvedoucího. Z prohlídky vzniklo video (ZDE), díky kterému mohou lidé nahlédnout do rekonstruovaných prostor. Kolemjdoucí si také již mohli povšimnout vizualizací, které se začaly postupně objevovat na oplocení okolo městské knihovny.
„Na plotě u knihovny jsou umístěny bannery, které mají kolemjedoucím vizualizovat nejen exteriér budoucí knihovny, ale také její vnitřní prostory. Vycházejí z konceptu vizuálního stylu městské knihovny, jehož autorkou je grafička Lenka Mičolová. Tento vizuální styl navazuje na původní grafické ztvárnění loga městské knihovny od rožnovského sochaře Maria Kotrby,“ uvedl Pavel Zajíc, ředitel knihovny.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm