Přípravná třída v ZŠ Videčská pro školní rok 2024/2025

21.04.2024 11:12

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Přípravná třída je určena pro děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, u kterých je předpoklad, že zařazení do přípravné třídy vyrovná jejich vývoj, přednostně pro děti, kterým byl povolen odklad povinné školní docházky.

„ Děti dochází do přípravné třídy jeden školní rok. Docházka do přípravné třídy je bezplatná a stejně jako poslední rok v MŠ je povinná. Do přípravné třídy mohou být přihlášeny i děti, které byly u zápisu v jiné škole. Výuka probíhá čtyři vyučovací hodiny denně. Děti mají možnost navštěvovat školní družinu a mohou obědvat ve školní jídelně,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
O zařazení dítěte do přípravné třídy rozhoduje ředitelka školy na základě žádosti zákonného zástupce dítěte a písemného doporučení školského poradenského zařízení (pedagogicko-psychologická poradna nebo speciálně pedagogické centrum).
Podrobné informace a formulář žádosti o přijetí do přípravné třídy naleznete na webových stránkách školy www.zsvidecska.cz v záložce Přípravná třída.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm