Přípravky se utkaly O pohár osvobození města Otrokovice

08.05.2022 07:12

OTROKOVICE - Více než dvě stovky mladých fotbalových nadějí z České republiky a Slovenska změřil ysvé síly poslední dubnovou sobotu při XXV. ročníku Mezinárodního fotbalového turnaje mladších a starších přípravek O pohár osvobození města Otrokovice.

„Turnaj se konal pod záštitou předsedy SK Baťov 1930 Vlastimíra Hrubčíka a starostky města Otrokovice Hany Večerkové, která přišla účastníky turnaje pozdravit na jeho zahájení,“ uvedla Lenka Vaculová, krajská tisková mluvčí.

Po dvouleté covidové odmlce se do Sportovního areálu Baťov sjelo deset družstev mladší a deset družstev starší přípravky. Hrálo se tradičně na čtyřech hřištích. „Dvě hřiště na přírodní trávě obsadila mladší přípravka a na dvou hřištích s umělým povrchem IV. generace hrála starší přípravka. Vždy ve dvou skupinách po pěti týmech,“ přiblížil Ladislav Bršlica, člen Výkonného výboru SK Baťov.

 „Turnaj provázelo krásné počasí, což se projevilo na spokojeném publiku i hráčích. Po organizační stránce vše klapalo, a tak jsme si společně mohli užít krásný den ve společnosti úžasných sportovních výkonů dětí,“ pochválil otrokovický místostarosta Petr Ťopek, který celý den pozorně sledoval dění ve sportovním areálu a nejlepším hráčům předal ceny spolu s šéftrenérem SK Baťov Petrem Zapletalem.

„Celkovým vítězem a ročním majitelem putovního poháru se součtem umístění mladší a starší přípravky stali mladí fotbalisté Hanácké Slavie Kroměříž, obhájce posledního triumfu 1.FC Slovácko tentokrát obsadilo až sedmé místo. Mladým nadějím pořádajícího SK Baťov 1930 se letos příliš nevedlo a uzavírali pořadí v obou kategoriích, věříme však, že v turnaji získaly cenné fotbalové zkušenosti, které určitě využijí ve svém dalším fotbalovém životě,“ řekl Ladislav Bršlica s tím, že na uskutečnění letošního ročníku mezinárodní mládežnické akce O pohár osvobození města Otrokovice mají kromě obětavosti organizátorů, pořadatelů a rozhodčích z řad členů SK Baťov 1930 významný podíl město Otrokovice a Zlínský kraj, poděkování patří také zlínskému KFS a FAČR, díky nimž se turnaj mohl uskutečnit na výborné úrovni.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice