Příležitost napsat Ježíškovi o nový kotel vyplněním předžádosti o kotlíkovou dotaci

02.12.2021 15:56

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Využít jedinečné příležitosti a napsat Ježíškovi o nový kotel mají zájemci možnost do 31. prosince. „Občané, kteří chtějí zažádat o kotlíkovou dotaci, musí vyplnit tzv. předžádost. Tentokrát je finanční podpora zaměřená na žadatele s nižšími příjmy např. rodiny s dětmi či seniory. Nárok mají domácnosti, jejichž průměrný roční příjem na osobu za rok 2020 nepřesáhl 170 900 Kč a také domácnosti, které tvoří čistě senioři,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
Starý kotel na ruční přikládání 1. nebo 2. emisní třídy je možné díky dotaci vyměnit za plynový kondenzační kotel, tepelné čerpadlo nebo kotel na biomasu (automatický i ruční). Podpora činí až 95 % způsobilých nákladů a je zastropována maximální částkou, která se liší dle typu pořizovaného kotle.

„Využití kotlíkové dotace je výborná možnost, jak získat finanční podporu na výměnu kotle. Je však nutné vyplnit žádost, a protože víme, že je tato podpora zaměřena i na seniory, rozhodli jsme se jim s žádostí pomoct. Ne vždy se všichni orientují v online prostoru a jsou schopni na webu předžádosti sami vyplnit. V Turistickém informačním centru na náměstí jsou kolegyně v otevírací době připraveny všem zájemcům s vyplněním předžádostí pomoct, stačí se jen zastavit,“ doplnila místostarostka Kristýna Kosová.

Více informací také naleznete na stránkách www.kr-zlinsky.cz/kotliky, kde můžete rovněž předžádost vyplnit.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto: Archiv SNZ