Příchod jara zvěstují v ulicích Vsetína rozkvétající cibuloviny

21.03.2024 12:41

VSETÍN – Na řadě míst v centru Vsetína začaly rozkvétat cibuloviny, které mají za úkol zkrášlit veřejný prostor a pomoci naladit Vsetíňany na přicházející jarní období.
 V průběhu listopadu loňského roku vysázela specializovaná firma technologií mechanizované výsadby téměř 45 tisíc cibulek různých druhů květin na devíti místech Vsetína. „Tuto technologii jsme poprvé ve Vsetíně použili v roce 2021 ve čtyřech lokalitách v centru. Město nám na jaře následujícího roku krásně rozkvetlo, a proto jsme se rozhodli osázené plochy nyní rozšířit,“ uvedl starosta Jiří Čunek s tím, že za nákup cibulovin a sázecí práce radnice vloni na podzim zaplatila 400 tisíc korun včetně DPH.
„Při výsadbě byly použity cibule různých druhů květin, konkrétně tři směsi. Ve všech jsou zastoupeny narcisy a tulipány různých barev,“ uvedl správce městské zeleně Petr Mikulík. Okrasné květiny v těchto dnech již postupně nakvétají a zkrášlovat město by měly po dobu zhruba dvou měsíců. 
„A kde se pohledem na ně můžete pokochat? Na náměstí Svobody, v ulici Mostecká před Sokolovnou a na okružní křižovatce, poblíž křižovatky U Růžičků, v ulici Jasenická v Luhu I, v ulici Štěpánská podél chodníku od Sokolovny na Trávníky, na Trávníkách podél ulic Josefa Sousedíka a Zelená, na Sychrově podél vsetínského zámku a pod výběhem pro psy,“ upřesnila Jana Raszková, vsetínská tisová mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín