Při vyklízení bytu v Kroměříži našla žena ruční granáty

09.04.2020 16:27

KROMĚŘÍŽ - Čtyři ruční granáty vylekaly ve středu 8. dubna žena, která je našla při vyklízení bytu v Kroměříži. Munici si převzal policejní pyrotechnik, naštěstí neobsahovala aktivní látky, které by mohly způsobit výbuch.

„Včera odpoledne oznámila na linku 158 třiatřicetiletá žena, že při vyklízení bytu v sedmém patře jednoho z panelových domů v Kroměříži, nalezla čtyři granáty. Bezprostředně po oznámení místo nálezu zajistili policisté z kroměřížského obvodního oddělení,“ informovala dnes mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.
Přivolaný pyrotechnik z pyrotechnické služby Frýdek Místek munici prohlédl, odborně převzal a následně odvezl ke zničení.

„Uvedl, že se jedná o jeden ruční obranný granát F1 a tři ruční granáty RG5 CV. Žádný z nich naštěstí neobsahoval aktivní látky, které by mohly způsobit výbuch,“ dodala mluvčí.

Policisté připomínají, že manipulace s nalezenou municí je  velmi nebezpečná a proto upozorňuji všechny, kteří se ocitnou v obdobné situaci, aby ji netknutou ponechali na místě nálezu a ihned zavolali na tísňovou linku Policie ČR 158.

Vlastimil Langer
Zdroj: PČR Zlínského kraje

Ilustrační foto: Vlastimil Langer